Monday, 20 August 2012

Raya : Bahagian 1

assalamualaikum,,

Hohoooiii..lamanye rasa tak update kan.. Aku bizi la.. Kan musim raya ni.. Hurm... macam mane dengan raya korang..? Mesti best kan..

1st pagi raya mesti korang dah tak sabo-sabo nak togak air sedap-sedap.. makan sedap-sedap kan..Yelah.. sebulan tak makan pape siang hari..ye dok..? Okeyh..aku harap korang enjoy.. 

Mana yang kena keje pada hari raya tu redha jek laaa.. Walaupun aku nak cakap 'kesian' tapi tak sampai hati.. hehehe.. Tabahkan hatimu yew wahai kawan-kawan... 

Korang just baca jek laa ea entri ni*kalauadayangbacala*.. Aku memang tak sajikan sebarang gambo.. Aku malas nak snap la hooiii.. Lagipun takde siapa nak tolong ambikkan gambo aku.. sedeyyhhhhhhhhh

Pagi raya tu macam biasa la bangun pagi-pagi mandi sunat hari raya... lepas tu tolong mak masak sikit-sikit.. Masak kuah lodeh kalau tak silap aku*dasartaktaumasak* hehehe.. Sebab benda tu guna santan.. jadi kena masak lambat sikit supaya elak basi..

Dah siap abang-abang aku balik sembahyang raya kitaorang terus bersiap nak balik kampung.. Tahun ni kami beraya kat Labis,Segamat.. Jalan tak berapa nak sesak sangat masa tu.. So best la kitaorang drive..

Masa kat rumah atok barulah aku nampak betapa ramainya sedare mare aku.. Phew.. Tapi biasala kan.. aku kan diva..hahaha.. Mana nak layan sedare sangat *silajangantiruperangaikejiini*.. Eiiiii,,aku bukan taknak layan laa.. Tapi aku tak tau nak bual topik ape... sebab diorang semua macam tak selari jek ngan aku.. :)) Mungkin ramai yang lebih tua daripada aku.. maklumah aku kan baru form 3.. tahun ni nak ambik PMR..hehehe. tipu jek!!!!jangan percaya tau..

Alamak.. mood malas dah datang laaa... nanti aku sambung story ea.. tunggu episod 2 pulak taw..sebab kat situ mungkin aku banyak story kitorang beraya kat mana.. *bajetorangnaktungguko..puiiiihhh*

kbai..makan kueh raya tu beringat sikit tau kawan-kawan..

bubbyeee

No comments:

Post a Comment