Monday, 17 December 2012

2 jemputan

assalamualaikum,,

Sabtu haritu aku ada jemputan kawen.. balik keje pukol 2 tu terus pegi kedai kak amy sebab dia yang ajak aku pegi saing dia.. aku memang dah pakai cantik2 jelita2 kalah ratu dunia hokey *lempang diri sendiri* dari rumah.. so tak payah nak bazir masa balik rumah salin baju bagai.. hihihihhi

Ada dua kenduri kawen masa tu tapi nasib baik satu kawasan jek.. satu buat dekat dewan satu lagi buat dekat rumah jek.. kitorang gerak dalam pukul 3 hokey sebab masa tu kedai kak amy ada customer.. perut aku dah bergendang-gendang jek lapar gilee tau..pffffttttttt..

Mula-mula kitorang pegi yang dekat dewan dulu.. dewan tu tak besau mana pon.. dewan badminton jekkk.. dekat luar dewan tu aku tengok await ramai budak-budak macam budak sekolah gittew laa.. sekali aku masuk dalam aku tengok pengantinnye alahaiiiii muda lagi.. umur pengantinnye kalau tak silap aku 17 tahun dan yang pompuannye 16 tahun.. patotlah ramai budak sekolahhh... aiyooooo,, aku time umur camni tengah berangan lepas dapat result SPM nanti nak sambung belajo kat mana.. tapi diorang umur2 camni dah kawen.. advance adik-adik zaman sekarang kannn.. tapi baguslah kawen muda boleh elak daripada maksiat yang berleluasa kan.. yang penting pengantinnye sama cantik sama padan.. huhuhu

Dah kenyang makan kenduri kawen diorang kitorang laju-laju pergi kenduri kawen yang lagi satu.. masalah jugak masa pergi rumah kedua ni.. masa tu tengok banyak jek kenderaan kat situ kan pastu ada nampak banting pengantin tapi tak nampak mana khemahnye.. dah mencacau macam orang gila kat situ rupanya khemahnye tersorok sikit.. maklumlah rumah kampung jadi macam tak nampak sangat la dari jalan besar..

Tapi kat rumah pengantin yang satu ni memang special tau.. dia bukan masak nasi minyak atau sebagainya macam yang kat rumah pengantin-pengantin sebelum ni.. diorang masak lauk kampung.. perghhhhh,, sorgaaa rasanya.. nasi putih ada lauk ulam-ulam macam kacang botor, timun, petai pon adaaaaaaaa.. siap sambal tempoyak lagi pastu ada ikan keli masak apa ntah.. memang sedappppppppppppppppppppp sangat.. aku macam nak tambah lagi tapi malu.. kahkahkah..ni la pestaim aku pergi kenduri kawen makan lauk kampung pakej ada rambutan segar lagi tau.. memang menggila la aku sekejap haritu..

Ermmm,, nanti time aku kawen nak buat macam mana ekk.. ala-ala warung mungkin.. jemputan yang datang tu order saja apa nak makan pastu bayar la semula.. tema ala-ala warung kennnnn.. nampak tak jimat kos disitu.. hahaha.. pape jek laaa.. calon pon takdok nak pikir kawen kekdahnye ye dakkk..

bubbyeeeee

No comments:

Post a Comment