Monday, 8 October 2012

tak sukaaa...!!!

assalamualaikum,,

"Ehh,,mai.. ko bila nak kawen..?"

"Woii,,aku tak sabo nak  makan nasi minyak ko.."

"Mak long..anak mak long yang tu tu tu tu tu dah berpunya belum..?"

See..? aku rasa baik pompuan ataupon lelaki mesti ko pernah lalui kan ayat yang macam ni.. ohmaigaadd.. aku kadang-kadang naik rimas kalau orang tanya camni.. nak nak kalau makcik-makcik ke pakcik-pakcik aku yang tanya.. derrrr.. i malas tau nak jawab soalan maut itteewww.. *sambilbuatmukamacamnakmaut*

Yelaaahhh.. aku baru 23 tahun kot.. tapi masih perasan diri ini baru 18 tahun.. kuikuikui.. mana taknya aku anggap diri aku 18 tahun.. yang ngorat-ngorat aku semua budak bawah umur.. werrkkk.. helloo,, adik.. kakak dah 23 tahun tau.. pergi belajar kira-kira duit dulu sebab kakak adalah pompuan mata duitan.. ko mampu nak sara hidup ahkak.. fitam aku tulis ayat camni.. dulu aku ada la jugak boipren, skandal, boipren part time, skandal sepenuh masa *ohh itu tipu semata-mata*.. dulu aku memang ada pakwe.. 3 tahun kot kitorang menyulam cinta (puiiiihhh).. tapi akhirnya kecundang jugak sebab dia dah bertunang dengan orang lain.. kanasai lu.. sampai sekarang aku tak boleh lupa seh camne diorang boleh kantoi dengan aku.. gewwwaaammm i tau.. tapi takpelah.. benda dah lepas kan.. 

Okeyy.. lepas aku putos cinta aku memang takde pikir nak bercinta atau apa.. kawan-kawan jek ada la.. tapi sebab aku tak mesra alam sangat makanya aku memang kurang la kawan dengan lelaki.. tak suka laa.. nanti agak aku dah ready barulah aku bukak hati aku untuk bercinta.. setakat ni aku sedang berkawan dengan seseorang.. benda tak pasti jadi aku malas nak cerita lebih-lebih.. ehh.. aku tengok kawan-kawan aku steady jek tak kawen lagi.. jadi aku ada jugak geng kan..pilih lelaki bukan macam pilih ikan kat pasar.. zaman sekarang lelaki berkualiti sangat kurang.. ada yang lelaki pon kadang-kadang tak macam lelaki.. ada pulak yang memang fizikal lelaki tapi ghupeenya pompuan.. ahhh,,sudah.. i tak rela u.. 

Tapi semua umat manusia kat atas mukabumi ni nak ada pasangan, nak kawen, nak ada keluarga sendiri kan.. tapi kalau kita dah usaha, tawakal dan berdoa tapi still tak dapat kita pasrah jek la.. ye dokk..?hahaha.. aku gembira dengan diri aku sekarang.. cuma bila single ni kita kena la pandai kawal diri.. jangan jadi desperate sangat kan.. sampai kat FB daripada muka tak berapa hot terus edit jadik hot.. daripada berisi terus edit jadik kuwus.. oh,,aku sangat tak dapat terima kenyataan kalau ada orang sebegitu.. kahkahkah..

Rasanya setakat tu jek la aku nak cerita.. lagipon aku nak keluar kejap pergi berjimba sambil bekerja..

bubbyeeee

No comments:

Post a Comment